Op 15 mei 2018 is het 100.000ste online geldplan ingevuld. Een inwoner uit de gemeente Zwolle vulde het geldplan Beter rondkomen in. Het resultaat is een actieplan waarmee hij of zij direct aan de slag gaat.
De online geldplannen zijn onderdeel van Startpunt Geldzaken van het Nibud. Er zijn nu vijf geldplannen beschikbaar:
- Beter rondkomen
- Kom uit de geldzorgen
- Sparen, aflossen of beleggen
- Rondkomen met kinderen
- Studie (klein)kinderen.
In september 2018 verschijnt het geldplan Bijna 18, voor jongeren. Het biedt hun een concreet actieplan voor de zo magische leeftijd van 18. De leeftijd waarop ineens veel meer mag, en toch ook veel moet.
130 gemeenten aangesloten
Intussen hebben zich ruim 130 gemeenten aangesloten bij Startpunt Geldzaken. Ook brancheorganisaties en bedrijven vinden hun weg naar de geldplannen.
Startpunt Geldzaken
Samen met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de stichting van financiële planners FFP heeft het Nibud Startpunt Geldzaken ingericht. Zo is de kennis gebundeld op het gebied van budgetteren & besparen, huis & hypotheek, sparen & beleggen en over pensioen & financiële planning.
Maatschappelijke partners
Elk geldplan wordt met maatschappelijke organisaties voor de specifieke klantgroep gemaakt, zoals Kinderhulp, Nederlands Jeugdinstituut, Stimulansz, gemeenten en dergelijke. Met hun expertise kunnen we de geldplannen optimaal laten aansluiten bij de klantgroep en lukt het om de klantgroep goed te bereiken.
Steun door vrijwilligersorganisaties
De geldplannen kunnen zelfstandig worden ingevuld. Toch zijn er ook kwetsbare mensen die het niet alleen kunnen. Vrijwilligerorganisaties als het Landelijk Stimuleringsnetwerk Thuisadministratie (LSTA) en Humanitas ondersteunen hen in het gebruik van de geldplannen.
Bron: Nibud