Steeds meer Nederlanders hebben moeite om hun betalingsverplichtingen na te komen. De ongekend hoge inflatie als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de gestegen energieprijzen zijn hiervan de belangrijkste oorzaken.
De verwachting is dat de maatregelen welke gepresenteerd werden op Prinsjesdag voor met name de lage en middeninkomens enige verlichting gaan brengen. Maar voor velen zal dat pas op de lange termijn merkbaar zijn. En dat is een groot verschil ten opzichte van alle ondersteunende financiële maatregelen rondom de coronacrisis, die juist op de korte termijn waren gericht en direct effect hadden.
In onze cijfers zien we in een beperkte toename van het aantal opdrachten, maar dit verschilt per sector. Bij netbeheerders en energiebedrijven zien we een forse toename, in andere sectoren zien we hooguit een trendbreuk waarbij, na jaren van afname van het aantal betalingsachterstanden, een lichte stijging waarneembaar is.
Als incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie met een ambitieuze maatschappelijke agenda realiseren we ons dat betalingsachterstanden moeten worden opgelost. Wat verwacht u in de huidige situatie van ons als organisatie, maar wellicht ook van de sector?
We voeren daarom een onderzoek uit en vragen u als creditmanager, CFO of stakeholder in het speelveld van creditmanagement uw mening met ons te delen. Wij willen rond de Credit Expo in november de resultaten met u delen in de vorm van een rapport.
Bron: Flanderijn