Naarmate mensen ouder worden, mogen we verwachten dat ze ook wijzer worden. Gedurende het leven leren we van onze fouten, vergissingen en successen. En uiteindelijk gaan we – hopelijk in goede gezondheid – met pensioen. De aantallen babyboomers (mensen geboren tussen 1946 en 1964) die met pensioen gaan zijn tegenwoordig substantieel. In Canada bereiken iedere dag ongeveer 10.000 mensen de pensioengerechtigde leeftijd. Met het verlies aan kennis en ervaring is dan nog geen rekening gehouden met impact van reorganisaties, waarvan vaak de meest ervaren en ook duurste medewerkers het slachtoffer worden.
Medewerkers met tientallen jaren, door hard werken, vallen en opstaan verworven ervaring verdwijnen zo van het toneel. Men zegt dat als je niet leert van je fouten, dan ben je gedoemd deze te herhalen. De nieuwe generaties kunnen aldus veel leren van de fouten en successen van de ervaren jaren (in ons vakgebied).
Velen onder ons zijn van een generatie die het niet nodig lijken te vinden om voldoende aandacht te besteden aan onze ouderen. Gelukkig hebben genoeg oude rotten in het credit management vak hun kantoren nog niet verlaten en zijn nog in de gelegenheid om anderen te laten genieten en leren van de verhalen die zij te vertellen hebben.
De verhalen in “The Mentorship” (PDF, 88 pagina’s, Engelstalig) zijn kort, soms grappig, maar altijd aansprekend. De verhalen zijn geschreven door meer dan 30 ervaren (internationale) credit managers en incassospecialisten en bieden zowel voor jonge als ervaren credit managers een mooie spiegel en nuttige tips voor wat dit vak te bieden heeft.
Het e-boek “The Mentorship” is een initiatief van credit & collection expert en trainer Tim Paulsen en kan via deze link gratis gedownload worden (geen registratie vereist).
Bron: Credit Expo, Tim Paulsen